GEK-LogoRGB.png

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Kletterende workshops Taalplezier

Vertel- en taalplezier vormt de rode draad in alle workshops en cursussen.

Ben je een professional en wil je graag een steentje bijdragen aan de leesomgeving van de kinderen op jonge leeftijd, ook daar waar een (voor)leescultuur ontbreekt? Hoe gaan we gezinnen ondersteunen in hun verlangen om hun kinderen tot enthousiaste lezertjes te zien uitgroeien?

Hoe spelen wij in op de interesse en het plezier van het jonge kind als het gaat over voorlezen en welke krachten en tools kunnen hierbij nuttig zijn?

Hoe beleven wij zelf plezier aan de interactie met de kinderen?

 

Wij werken workshops en cursussen uit op vraag en op maat  voor organisaties die werken met ouders en voor professionals w.o. kinderdagverblijven, Huizen van het Kind, bibliotheken , scholen, oudergroepen... 

Enkele voorbeelden van workshops:

  • De wereld is een boek (0-6 jaar) – in deze workshop maken wij gebruik van de tentoonstelling Voorlezen komt voor lezen die het begrip voorlezen breed uitrekt en waarin de de hele wereld wordt beschouwd als een boek. Ontdek leuke en instant ideeën om met kinderen op innige leestocht te gaan.

  • Voorlezen maar dan anders Bij voorlezen denken we meteen aan boeken voorlezen. Toch kunnen we nog veel meer doen. We kunnen alles lezen, eender waar en eender wanneer, en zo vaker samen met de kinderen op ontdekking gaan in een wereld van verhalen. In deze workshop werken we met alternatieve voorleesmethoden: schaduwen, lichtjes en spiegels, vertellen en op leestocht gaan in de wereld van prenten en foto’s

  • Wowology workshops – meertalige vertelworkshops voor ouders en kinderen en voor professionals (mogelijke thema’s: verstoppen en vertellen, de Familie Matroesjka, licht/schaduw, kriebelversjes, water, nachtdieren…).

  • Verwondering – het begin van alle kennis, ook om te ‘leren lezen’ op jonge leeftijd.